Tiiveysmittaus asiantuntijalta sertifioidusti

Tiiveysmittaus on yksi tärkeimmistä mittareista rakennusten laatua valvottaessa ja varmistettaessa. Jyväskylässä sekä muualla Keski-Suomessa tiiveysmittaukset tekee alan asiantuntijayritys Pentti Janhonen Oy vuosien kokemuksella ja sertifioidulla osaamisella. Toteutamme tiiveysmittaukset noudattaen aina SFS-EN 13829 -standardia, ja varsinaisen mittaustyön tekee VTT:n sertifioima ammattilainen.

Tiiveysmittauksessa selvitetään rakennuksen ilmatiiveys. Hyvä ilmatiiveys pienentää merkittävästi rakennuksen energiankulutusta, ja lisäksi sekä sisäilman laatu että asumisviihtyvyys paranevat kun vedon tunnetta ei ole, eikä ilmaan pääse kulkeutumaan enää yhtä paljoa erilaisia epäpuhtauksia. Siksi tiiveysmittaus on hyvä tehdä silloin kun epäilet rakenteissa olevan mahdollisia vuotokohtia.

Ilmatiiveysmittaus kannattaa teettää

Ilmatiiveysmittaus auttaa varmistamaan rakentamisen laadun ja hallitun ilmanvaihdon syntymisen sekä samalla pienentämään kosteusvaurioiden syntymisen riskin.

Lisäksi ilmatiiveysmittaus auttaa pääsemään eroon erilaisista rakenteiden veto- ja vuotokohdista sekä tekemään talosta huomattavasti energiatehokkaamman kokonaisuuden – ja se näkyy myös suoraan rakennuksen energiatodistuksessa. Älä suotta anna lämmön siis karata harakoille.

Ilmanvuotoluku antaa tärkeää tietoa

Ilmanvuotoluku q50 saadaan selville tiiveysmittauksen tuloksena. Se kertoo, monestiko ilma vaihtuu yhden tunnin aikana vuotokohtien kautta vaipan pinta-alaan nähden, kun ulko- ja sisäilman välissä on paine-eroa 50 Pascalin verran. Mitä pienempi tämä luku on, sitä parempi on rakennuksen ilmatiiviys.

Ilmanvuotolukua käytetään silloinkin kun lasketaan rakennuksen lämmitystehontarvetta ja energiankulutusta, laaditaan rakennukselle energiatodistusta tai talon valmistuttua tarkastetaan energiatodistuksen paikkansapitävyyttä.

Ilmatiiviysmittaus kannattaa tilata ammattilaiselta

Ilmatiiviysmittaus, tiiveysmittaus ja ilmatiiveysmittaus tarkoittavat kaikki samaa asiaa – toimenpiteistä vain puhutaan eri termein. Ilmatiiviysmittaus on kuitenkin lyömätön työkalu talon ilmatiiveyden kartoittamiseksi ja veto- ja vuotokohtien löytämiseksi eristämistä varten.

Jyväskylässä ja muualla Keski-Suomen alueella voit kääntyä tiiveysmittausten merkeissä Pentti Janhonen Oy:n asiantuntijoiden puoleen. Me toteutamme ilmatiiviysmittaukset asiantuntevasti ja sertifioidusti niin pienemmissä kuin isommissakin kohteissa ja autamme tekemään rakennuksesta entistä tiiviimmän ja energiatehokkaamman.

Ota yhteyttä