Soita 0500 635 622 ark. 8 - 14

Kuntotodistus kertoo rakennuksen tulevaisuudesta ja energiatodistus on osalle pakollinen

Kuntotodistus selvittää rakennuksen haltijalle tai ostajalle rakennuksen nykyisen kunnon, korjaustarpeet ja tulevaisuuden korjaustarpeet. Energiatodistus taas on apuväline energiatehokkuuden arviointiin ja parannukseen. Pentti Janhonen Oy toteuttaa molemmat todistukset Jyväskylässä ja muualla Keski-Suomessa.

Energiaselvitys
alan asiantuntijalta

Asianmukainen energiaselvitys Jyväskylässä tai muualla Keski-Suomen seudulla tapahtuu helpoiten asiantuntijayrityksen, kuten Pentti Janhonen Oy:n, toteuttamana. Käytännössä energiaselvitys on laaja selvitys rakennuksen energiankäytöstä, huomattavasti laajempi kuin pelkkä energiatodistus, joka toki on keskeinen osa energiaselvitystä.

Energiaselvitys myös vaaditaan aina uuden rakennuksen rakennusluvan liitteeksi. Energiaselvityksessä tarkastellaan esimerkiksi sitä, että rakennuksen lämpöhäviöt ovat määräysten mukaisia. Lisäksi siinä arvioidaan muun muassa rakennuksen lämmitystehontarvetta ja rakennusten todellista energiankulutusta.
Kun tarvitset energiaselvitystä Keski-Suomessa.

Kysy lisää!

Taloyhtiön
kuntotodistus

Taloyhtiön kuntotodistus pisteytetään tähdillä, maksimimäärä tähtiä on viisi. Taloyhtiön kuntotodistus on osakkeenomistajille selkeä katsaus taloyhtiön nykykuntoon ja tuleviin remontteihin. Taloyhtiön kuntotodistus on vapaaehtoinen, mutta erittäin hyödyllinen apu ostoissa ja myynneissä. Kuntotodistus perustuu kuntoarvioon.

Aiemmin taloyhtiöön sijoittuvissa asuntokaupoissa kuntoarvio saattoi olla ainoa todiste taloyhtiön kunnosta. Kuntoarvio on joskus maallikolle vaikea lukea, joten kuntotodistuksesta on tehty selkeä ja helppolukuinen. Joissain tapauksissa kuntoarvion seurauksena voimme suositella laajempaa kuntotutkimusta, jolloin tästä on merkintä taloyhtiön kuntotodistuksessa.

Energiatodistus on pakollinen yli kuuden asunnon rakennuksille

Energiatodistuksen avulla voidaan vertailla rakennusten energiatehokkuutta. Se on myös hyvä väline asuntojen myynti- ja vuokraustilanteissa. Energiatodistus sisältää myös säästösuosituksia, joiden avulla energiatehokkuutta voidaan parantaa.

Se on pakollinen kaikille 80-luvulla tai sen jälkeen rakennetuille taloille. Energiatodistus kannattaa kuitenkin teettää, vaikkei se olisi pakollista. Myös omakotitaloille se on hyvä keino hillitä energiankulutusta. Energiatodistus on voimassa 10 vuotta.

Tilaa energiatodistus jo tänään

Tarjoamme energiatodistukset ja kuntotodistukset luotettavasti, jo usean kymmenen vuoden asiantuntijuudella. Pyydä tarjousta.

Energiatodistus – Asiakkaan valmistautumisohje

Tästä PDF-linkistä löydät energiatodistuksen teettäville asiakkaillemme suunnatun valmistautumisohjeemme. Noudattamalla näitä ohjeita varmistatte, että saatte energiatodistuksesta suurimman mahdollisen hyödyn. Tutustuthan ennen käyntiämme ohjeeseen huolella!

Energiatodistuksen lakimuutos

1.6.2013 voimaan tullut laki edellyttää, että energiatodistus tarvitaan myös vanhan pientalon myynnin ja vuokrauksen yhteydessä, kuten muissakin rakennuksissa. Energiatodistuksen tarkoitus on antaa vertailukelpoista tietoa rakennuksen energiankulutuksesta. Tästä PDF-linkistä voit tutustua tarkemmin energiatodistuksen sisältöön.