Soita 0500 635 622 ark. 8 - 14

Kuntoarvio varoittaa etukäteen tulevista korjaustarpeista

Kuntoarvio on ennakoiva toimenpide tuleviin korjaustarpeisiin. Kuntoarvioita teemme Keski-Suomessa, Jyväskylästä käsin. Ennemmin tai myöhemmin jokainen rakennus tarvitsee korjausta: kuntoarvio antaa tietoa rakennuksen heikoista kohdista.

Kuntoarviota voikin hyödyntää loistavasti huoltotoimenpiteitä suunnitellessa. Kuntoarvion avulla voit aloittaa remonttiin valmistautumisen ajoissa. Kuntoarvioon liittyvä kunnossapitosuunnitelma antaa suosituksia korjauksen aloittamisesta ja kunnossapitosuunnitelmasta selviää myös arvio korjauksen hinnasta.

  • Tietoa kiinteistön nykyisestä kunnosta.
  • Arvioita tulevista korjaustarpeista.
  • Arvio korjaustarpeiden kustannuksista.

Kuntotutkimus kertoo luotettavasti korjausten tarpeen

Kuntotutkimus on laaja toimenpide, jossa voidaan selvittää koko kiinteistön tai valittujen osa-alueiden tarkat korjaustarpeet.

Kuntotutkimus on syytä tehdä ennen korjaustoimenpiteiden suunnittelua. Kuntotutkimuksella saadaan arvokasta tietoa soveltuvista korjausmenetelmistä, jolloin remontissa päästään mahdollisimman vähällä. Toisin sanoen, kannattaa tutkia ennen kuin hutkia.

Kuntotutkimukseen kuuluu useita osa-alueita

Näistä osa-alueista voidaan valita, mitä tutkitaan, tai valita tehtäväksi laaja kuntotutkimus.

  • Putkistojen kuntotutkimus
  • Ilmanvaihdon kuntotutkimus
  • Sisäilman kuntotutkimus
  • Rakennetekninen kuntotutkimus
  • Sähkötekninen kuntotutkimus
  • Rakennusautomaation kuntotutkimus
  • Kosteustekninen kuntotutkimus
Selvyyttä
kiinteistön tulevaisuuteen

Kuntoarviossa tarkastellaan rakennuksen sisäolosuhteita, turvallisuutta, terveellisyyttä ja energiataloudellisuutta. Kuntoarvio ulottuu noin 10 vuoden päähän, joista ensimmäiset viisi ovat tarkimpia. Siksi kuntoarvio tulisi teettää viiden vuoden välein.

Kuntoarvio laaditaan yleisten ohjeiden ja KH-korttien mukaan

Kuntoarviolle on julkaistu yleiset ohjeet, joiden mukaan kuntoarvio tehdään. Kuntoarvion tekoon käytetään myös KH-kortteja. Yleensä kuntoarvio perustuu ns. aistinvaraisiin havaintoihin ja ainetta rikkomattomiin tutkimuksiin ja mittauksiin. Aistinvaraisilla havainnoilla tarkoitetaan mm. silmämääräistä tutkimusta asiantuntijalta. Joihinkin tarpeisiin tämä ei riitä, jolloin suosittelen kuntotutkimusta. Kuntotutkimuksella saat laajaa tietoa korjaustarpeista.

Pyydä tarjous kuntoarviosta jo tänään!

Kaikki kuntoarviot toteutamme vuosien kokemuksella. Laitteistomme on ensiluokkaista, kuten on asiantuntijuutemme. Näin voit varmasti luottaa saatuihin tuloksiin. Pyydä tarjousta.